Hizmet içi Atış Eğitimi
Yılda en az bir kez 25 mermi atışı
Hizmet İçi
Atış Eğitimi
Hizmet içi atış eğitimilerinin, 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun Uygulanmasına İlişkin Yönetmeliğin “Eğitim Programı” başlıklı 33’üncü maddesi 8’inci fıkrası; “silahlı özel güvenlik” olarak görev yapan personellerin her yıl en az 25 adet fişek ile yapılması zorunlu olması sebebiyle olan bir atış eğitimidir.
İçişleri Bakanlığının 28 Mayıs 2010 tarihli Hizmet içi Atış Eğitimi konulu emir yazısı gereğince, hizmet içi atış eğitimleri Özel güvenlik eğitim Kurumları aracılığıyla ya da Genel Kolluk tarafından yaptırılacaktır.
eğitimlerimiz
Hizmet İçi Atış Eğitimine kimler Katılmalıdır?
Özel Güvenlik kimlik Kartı olan ve çalışan Özel Güvenlik Personelini alması gereken Kurumsal bir eğitimdir. Hizmet İçi atış eğitini vermeye yetkili eğitim kurumlardan Akademi Özel Güvenlik İçişleri Bakanlığının 22.09.2021 tarih Özel Güvenlik Hizmetleri Genelgesi 11.6.3 Hizmet içi eğitim atışları kapsamında zorunlu hizmet içi fiili “tabanca” atış eğitimlerinin yaptırmaktadır. Hizmet İçi Atış Eğitimi ile çalıştığınız kurumuda çalışma hayatına devam edebilirsiniz.
eğitimlerimiz
Hizmet İçi Atış Eğitimi Nerede olur?
Silahsız özel güvenlik Personelleri bu Atış Eğitime Poligonlarda katılım gösteriler. Konum gereği Kapalı Poligon ve Açık Poligonlarda Silah Atışları gerçekleştirir.
Dikkat! Atış Eğitimi Yapmayan Kurumlara Ceza!
Hizmet İçi Atış Eğitimi, görev yaptıran firmanın sorumluluğundadır. Yapılan denetlemelerde, Hizmet İçi Atış Eğitiminin yaptırılmadığının tespit edilmesi durumunda kurum/kuruluş yada şirketin yöneticilerine idari para cezası uygulanmaktadır.
SSS
Hizmet İçi Atış Eğitimi Nasıl yapılır?
Eğitimler, Özel Güvenlik Eğitim Kurumları veya Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilir. Halen Silahlı Özel Güvenlik Görevlisi olarak çalışanlar yılda en az 1 defa 25 mermiden az olmamak şartı ile atış eğitimine tabi tutulurlar
Silah atışı öncesinde Hatırlatma amaçlı Teorik Silah Dersi eğitimler tarafından sınıf ortamında verilir.